Po prawie 5 latach działalności Akademia Kulinarna Kulinare jest na sprzedaż!
Jeżeli jesteś zainteresowany zakupem prześlij ofertę na adres m.zaremba@kulinare.pl

Sztuka integracji

2 692x461 Sztuka integracjiCzy można połączyć przyjemne z pożytecznym? Akademie Kulinare Gotuj Zdrowo udowadniają, że tak. Na własnej skórze przekonują się o tym uczestnicy spotkań integracyjnych sygnowanych przez Marka Zarembę i jego Team. Goście nie dość, że uczą się pracy w zespole, to jeszcze nabywają wiedzę jak zdrowo i smacznie gotować.

Spontaniczna radość. Błysk w oku. Prawdziwe chwile szczęścia. Tego doświadczają goście Akademii Kulinare Gotuj Zdrowo. Okazuje się, że wspólne gotowanie nie tylko integruje i wzmacnia działanie zespołu, ale również sprawia, że każdy uczestnik zyskuje nową i pożyteczną wiedzę. Taką moc mają właśnie warsztaty „Kulinare – Team Bulding” o charakterze kulinarno-edukacyjnym.

– Jako pierwsi w Polsce przypomnieliśmy jak cudowną terapią może być nauka gotowania – mówi Marek Zaremba, diet coach, jeden z twórców Akademii Kulinare. – Posiadamy także doświadczenie w zakresie coachingu dietetycznego i pod tym względem jesteśmy jedyną taką akademią w Polsce – dodaje.

Moda na gotowanie

O walorach kulinarnych spotkań pisał już w 2007 roku New York Times. W ostatnim czasie trend na kursy gotowania, które mają na celu integrację zespołu, dotarł do Polski. Już nie wspinaczka wysokogórska, turnieje golfowe, ale właśnie sztuka kulinarna cieszy się dziś największym uznaniem, a co tym idzie przynosi najlepsze rezultaty.

3 Sztuka integracji

– To wspaniały sposób na przełamanie lodów, stereotypów i prawdziwą integrację. Nie ma w niej mowy o podziale pracowników na tych lepszych i gorszych. Wszyscy pracują na tym samym poziomie. Zarówno przełożeni jak i podwładni. Integracyjne spotkania, z przygotowaniem posiłków w tle, nie tylko zwiększają wydajność pracowników, ale sprawiają, że stają się bardziej zadowoleni i szczęśliwi. Wspólne gotowanie sprawia, że odkrywają u siebie nowe umiejętności, które w przyszłości mogą okazać się niezwykle cenne dla firmy – tłumaczy Marek Zaremba.

Dieta intuicyjna

Akademie Kulinare Gotuj Zdrowo przeniosą Cię w świat, który tkwi głęboko w Twojej podświadomości. Ukryty, za sprawą ciągłej gonitwy za pieniądzem, za wygodnym, lecz często pustym, życiem. To bolączka XXI wieku. Żyjemy w globalnej wiosce, a tak naprawdę czujemy się osamotnieni. Wspólne gotowanie, a następne degustacja przygotowanych potraw przy jednym, wspólnym stole, skutecznie rozgoni smutki i zagubienie.

– Tajemnica tkwi w naszym podejściu do gotowania i jedzenia. Największej przyjemności, której może doświadczyć człowiek w ciągu całego swojego życia. W czasie zajęć uczymy jak ważne są ekologiczne produkty, sygnowane przez lokalnych dostawców, sezonowe warzywa, pachnące zioła, oliwy – tłumaczy Marek Zaremba. – Można to nazwać alchemią diety. Zgodnej z porami roku. Opartej na ekologicznych produktach. Takiej, która jest nam dana od urodzenia – kontynuuje.

Akademie Kulinare Gotuj Zdrowo otwierają więc nas na pradawną, intuicyjną piramidę żywienia, gdzie świadomość naszej prawdziwej natury i poszanowania praw przyrody prowadzi, poprzez regularną aktywność, do jej szczytu.

Nie zapominajmy przy tym, że Kulinare to także kompletna akademia wiedzy. Trochę jak kulinarny Facebook, ale bez tych wszystkich wirtualnych barier. Bez etykiet, zbędnych konwenansów, podziałów społecznych.

Barwna celebracja

Czego zatem można się spodziewać na spotkaniach Kulinare? Wspólnego grillowania, gotowania, pieczenia, rolowania sushi i sztuki dobierania właściwego wina do potraw.

Akademiom Kulinare Gotuj Zdrowo przyświeca także jeden cel. Jest nim reaktywacja fenomenu integracji. W czasie wspólnego gotowania i spontanicznej degustacji. Po prostu celebracja.

1 Sztuka integracji



Zaloguj się żeby dodać komentarz.