Wyśmienite kawy dla prawdziwych koneserów
W okresie jesienno – zimowym klienci restauracji oraz kawiarni chętniej sięgają po rozmaite, wyraziste, smakowe kawy, które zachwycają wszystkich tych, co uwielbiają tego typu słodkie napoje. Dzięki specjalnym syropom, można stworzyć mnóstwo wersji mlecznych kaw, doskonale rozgrzewających i dodających energii. W co powinni zaopatrzyć się właściciele gastronomii, by zaskoczyć klientów? Poniżej kilka cennych wskazówek.
Monin syropy – ponad 100 wersji smakowych
Monin syropy to dodatki, po które najczęściej sięgają właściciele kawiarni, restauracji a nawet cukiernie. Dzięki temu, iż producent stworzył ponad 100 wersji smakowych – w zaledwie kilka sekund można stworzyć waniliowe latte, czekoladowo – miętowe macchiato czy karmelowe cappuccino. W okresie jesienno – zimowym bardzo dobrze sprzedają się wszelkie kawy rozgrzewające i aromatyczne, dlatego też klienci chętniej w tym czasie próbują syropów pomarańczowych, piernikowych, cząsteczkowych, cynamonowych itp. Dodając do kawy syrop smakowy, odrobinę cynamonu, cukier waniliowy oraz wanilię – otrzymuje się prawdziwą bombę smakową, która zachwyci każdego konesera słodkiego smaku.
Syropy smakowe – do czego jeszcze się sprawdzą?
Cukiernicy także docenili syropy smakowe. Dostrzegli bowiem, że idealnie pasują one do rozmaitych deserów. Dodając je do naleśników, placuszków na słodko, gofrów, lodów czy ciast zyskuje się ciekawe połączenie smakowe. Ich gęstość, aromat oraz słodki smak także idealnie pasuje do różnych koktajli. Barmani również chętnie sięgają po nie podczas tworzenia różnorodnych słodkich drinków, jak np. pina colada.
Syropy Monin dostępne na https://sklep.polmarkus.com.pl/syropy-monin