Po prawie 5 latach działalności Akademia Kulinarna Kulinare jest na sprzedaż!
Jeżeli jesteś zainteresowany zakupem prześlij ofertę na adres m.zaremba@kulinare.pl

Pokaz kulinarny Kulinare Gotuj Zdrowo!

pokaz kulinarny 2 1083x800 Pokaz kulinarny Kulinare Gotuj Zdrowo!

Kulinare Gotuj Zdrowo! to nie tylko wspólne gotowanie dla firm z integracją oraz warsztaty kulinarne. Coraz częściej prowadzimy również pokazy kulinarne, w trakcie których dopieszczamy naszych odwiedzających smakiem zdrowych i ekologicznych potraw, przygotowywanych na żywo, a uczestnicy naszych pokazów kulinarnych mogą zdegustować wszystkie dania i zrobić je później we własnych domach.

pokaz kulinarny kulinare gotuj zdrowo Pokaz kulinarny Kulinare Gotuj Zdrowo!

Ostatnio gościliśmy we Wrocławiu podczas otwartych dni pasażu ekologicznego zorganizowanego w galerii Pasaż Grunwaldzki, więc dzisiaj postanowiliśmy zdać relację z tego wydarzenia.

pokaz kulinarny 3 Pokaz kulinarny Kulinare Gotuj Zdrowo!

Niezwykłe miejsce i wspaniali organizatorzy, którzy zatroszczyli się o najdrobniejsze szczegóły, dopieszczali przede wszystkim wspaniałymi atrakcjami młodzież i dzieci. Dziękujemy Wam za profesjonalne przygotowanie dla nas stanowisk!

Zabawa była wspaniała i dużo edukacji jak na co dzień być eko. To ważne, ponieważ żyjemy w czasach kiedy coraz więcej z nas zaczyna odkrywać potencjał jaki możemy wnieść do życia naszej planety dokonując właściwych wyborów, przy okazji wspierając ludzi bardzo mocno zaangażowanych w nurt ekologicznego stylu życia. Chociażby zakupy spożywcze, gdzie jak wiadomo produkty pochodzenia ekologicznego mają większy potencjał odżywczy i nie zawierają pestycydów, a co najważniejsze nie są genetycznie modyfikowane. Ostatnio wokół jedzenia ekologicznego powstaje wiele dyskusji oraz kontrowersji. Jednak wystarczy, że zakupicie kaszę jaglaną eko i taką, która nie pochodzi z upraw ekologicznych, a przekonacie się po jej ugotowaniu jaka jest ogromna różnica. To właśnie kasza jaglana królowała podczas naszego pokazu. Gulasz warzywny a’la Marokański Tajine serwowaliśmy z kadzą jaglaną aromatyzowaną świeżą miętą, winogronami oraz prażonymi płatkami migdałów. Dla uzyskania głębszej nieco korzennej nuty, do jej ugotowania dodaliśmy korę cynamonu i po wystudzeniu w kaszę została wmasowana oliwa z oliwek, aby uzyskać efekt sypkiej kaszy jak tradycyjny kus kus. Na deser zrobiliśmy wspaniały i sprawdzony czekoladowy pudding jaglany z owocami sezonowymi.To był naprawdę wspaniale spędzony czas i doskonała zabawa oraz interakcja z uczestnikami tego eko wydarzenia.

pokaz kulinarny 4 Pokaz kulinarny Kulinare Gotuj Zdrowo!



Zaloguj się żeby dodać komentarz.