Po prawie 5 latach działalności Akademia Kulinarna Kulinare jest na sprzedaż!
Jeżeli jesteś zainteresowany zakupem prześlij ofertę na adres m.zaremba@kulinare.pl

Pizza z grilla

034 692x461 Pizza z grilla

Łatwa i szybka przekąska podawana klasycznie z oliwą i wybranymi dodatkami w trakcie ostatniej wspólnej akademii została przedstawiona w nowoczesny sposób. Serwowana z przepyszną czekoladą stanie się wspaniałą przekąską lub deserem. Na pewno przypadnie do gustu nie tylko małym smakoszom ale i dorosłym wielbicielom słodkości.


Składniki:

1 niecała szklanka ciepłej wody

1 1/2 szklanki mąki pszennej razowej

1 ½ szklanka mąki pszennej (typ 500)

¼ kostki drożdży

1 płaska łyżka soli

1 łyżka cukru

1 łyżka oliwy


Sposób przygotowania:

Drożdże rozrobić z cukrem i wodą, odstawić na 15 minut. Mąkę przesiać do miski, dodać sól, oliwę i rozczyn. Dokładnie wyrobić ciasto i uformować 3 bułeczki. Odstawić do wyrośnięcia na ok. godzinę do półtorej. Ciasto rozciągamy i grillujemy z obu stron do lekkiego zezłocenia. Podajemy je z oliwą czosnkową lub polane klarowanym masłem.



Zaloguj się żeby dodać komentarz.