Po prawie 5 latach działalności Akademia Kulinarna Kulinare jest na sprzedaż!
Jeżeli jesteś zainteresowany zakupem prześlij ofertę na adres m.zaremba@kulinare.pl

Gruszki flambirowane żołądkową z emulsją miodową i limonkami

012 692x461 Gruszki flambirowane żołądkową z emulsją miodową i limonkami

Nasza rekomendacja na dziś to wyjątkowy deser, jednakże nie ponosimy odpowiedzialności za szkody powstałe w trakcie jego wykonywania icon smile Gruszki flambirowane żołądkową z emulsją miodową i limonkami Podczas akademii w restauracji Moonsfera prowadzący po raz kolejny wykazali się kulinarnym kunsztem podając na deser flambirowane gruszki. Proces ten nie tylko robi piorunujące wrażenie, ale przede wszystkim nadaje potrawie wykwintniejszy smak. Aromatyczny zapach przypraw idealnie komponuje się z delikatnym smakiem gruszek, wprost rozpływających się w ustach. Polecamy!

Składniki:

2 gruszki obrane i pokrojone w cząstki – na 8

Żołądkowa gorzka

3 łyżki miodu

Dużo klarowanego masła


Sposób przygotowania:

Gruszki dusimy w maśle do zmięknięcia. Możemy też aromatyzować je przyprawami korzennymi. Zwiększamy płomień dodajemy żołądkową i podpalamy. W miseczce mieszamy miód z masłem, które lejemy powoli energicznie mieszając by powstała emulsja. Sos i gruszki mamy gotowe – jeszcze tylko cząstki limonki, listki mięty i melisy i gotowe.



Zaloguj się żeby dodać komentarz.