Po prawie 5 latach działalności Akademia Kulinarna Kulinare jest na sprzedaż!
Jeżeli jesteś zainteresowany zakupem prześlij ofertę na adres m.zaremba@kulinare.pl

Carpaccio z buraków z kozim serem

121 692x461 Carpaccio z buraków z kozim serem

3 komentarze

Przełamanie klasycznego przepisu i przedstawienie go w nowoczesny i smaczny sposób zachwyciło każdego w trakcie wspólnego gotowania w lutym. Unoszący się wspaniały zapach świeżych ziół dodatkowo pobudzał zmysły i tak wspaniale poruszone przez Grzegorza Łapanowskiego. Zapraszamy do wykonania przepisu samodzielnie w domach, aby odkryć nowe smaki i zaskoczyć gości.


Składniki:

3-4 gotowane buraki

Opakowanie koziego sera

2 łyżki oleju z dyni

Garść świeżej kolendry

Czarnuszka


Sposób przygotowania:

Buraki tniemy w płatki i rozkładamy na talerzach tworząc mozaikę z plasterków gotowanego warzywa. Ser rwiemy na kawałki, formujemy kuleczki i obtaczamy je w czarnuszce. Kulki rozrzucamy po talerzu, dekorujemy olejem i kolendrą.



3 KOMENTARZY

lepsze jest z pieczonych buraków ;)

21 listopada 2011 13:42

Fakt … w gotowanych spora część smaku ucieka :(

21 listopada 2011 13:46


Zaloguj się żeby dodać komentarz.