Po prawie 5 latach działalności Akademia Kulinarna Kulinare jest na sprzedaż!
Jeżeli jesteś zainteresowany zakupem prześlij ofertę na adres m.zaremba@kulinare.pl

Akademia firmowa w restauracji Moonsfera – czerwiec 2011

MG 3719 692x461 Akademia firmowa w restauracji Moonsfera   czerwiec 2011

Imprezy integracyjne pozwalają na lepsze dopasowanie się na co dzień wspólnie pracującego zespołu, co owocuje sukcesami na planie biznesowym firmy. Jak wiemy tylko zadowolony pracownik prawidłowo i z przyjemnością wykonuje swoją pracę. O pozytywną atmosferę w pracy zadbał jeden z największych światowych koncernów, którego zgrany oddział wspaniale tworzył smakowite dania jednocześnie konkurując między sobą. Bawiąc się fuzją smaków i zapachów pod czujnym okiem Jarka Uścińskiego powstawały wyśmienite dania, które zdumiewały wszystkich przybyłych gości. Impreza odbyła się w „królestwie” szefa kuchni, którym kieruje już od kilku lat. Ciekawa aranżacja wnętrza zachwyciła wszystkich przybyłych, jak również smakowity malinowy chłodnik serwowany w trakcie oczekiwania na rozpoczęcie wspólnego gotowania.

Całość rozpoczął, krótki skrót informacji na temat przebiegu spotkania oraz informacje o daniach, które zostaną przygotowane. Przepisy, które wybrał Jarek Uściński, jak sam zaznaczył, posiadają skomplikowany opis przygotowania oraz równie trudną nazwę do zapamiętania. Wszystko po to, aby każdy z nas mógł zobaczyć, że gotowanie niemożliwego i trudnego może stać się codzienną przyjemnością i przede wszystkim zabawą w tworzenie i zmienianie.

MG 3663 692x461 Akademia firmowa w restauracji Moonsfera   czerwiec 2011

Grupa w przewadze płci pięknej, podzielona została na trzy zespoły. Każda drużyna miała do przygotowania swoje danie. Tematami przewodnimi był grill oraz żywność ekologiczna. Całość rozpoczęło Carpaccio z buraków, które wszyscy przyjęli jako smakowitą i zdrową ciekawostkę na co dzień nie spotykaną. Gotowanie buraków w szybkowarze Perfect firmy WMF pokazało jak można przyspieszyć gotowanie w prosty sposób. Po przygotowaniu przystawki uczestnicy rozpoczęli przygotowania na jednym stole sałatki oraz na drugim dania głównego. Smakowita sałatka podawana z halibutem z grilla całkowicie zaostrzyła smak na pozostałe potrawy.
Danie główne, czyli gwiazda wieczoru, faszerowane cygaretki z cielęciny upewniło wszystkich, że gotowanie jest niesamowitym łączeniem smaków i ziół tworząc rewelacyjną całość. Smaki, które wydają się niepasujące do siebie okazują się idealnym dopełnieniem całości.

Deser był dla przybyłych największym zaskoczeniem. Bananowy suflet okazał się fuzją smaków, która dosłownie rozpływała się w ustach. Przygotowany przez uczestników upieczony został na grillu Spirit E310 firmy Weber, dzięki czemu pokazał jak różnorodne i ciekawe może być współczesne grillowanie, dające szereg możliwości na smakowite dania.

MG 3782 692x461 Akademia firmowa w restauracji Moonsfera   czerwiec 2011

Fachowe podejście prowadzącego pozwalało na uzyskanie odpowiedzi na wszystkie nurtujące pytania. Rozmowy o współczesnej kuchni oraz odżywianiu pochłonęły wielu zainteresowanych. Uwagę wzbudziło nowoczesne podejście do kuchni, w której króluje niekonwencjonalne łączenie smaków, a wspaniały sposób serwowania dań pokazał jak proste jest gotowanie, a jeszcze smaczniejsze podjadanie w trakcie przygotowań.



Zaloguj się żeby dodać komentarz.